phone mobile heart Cestovní kanceláří ITAKA Flag of Belarus airplane
>Naše směry>

Vietnam

Ve zkratce

  • zatoka Ha Long - jeden z najpiękniejszych cudów natury
  • turkusowa woda, cudowne piaszczyste plaże i dziewicza przyrodą
  • fantastyczne wapienne wyspy, pływające targowiska i pola ryżowe w delcie Mekongu

Prohlédni nabídku

Na długo pozostaje w pamięci zatoka Halong – jeden z cudów natury. Erozja morska, ruchy tektoniczne i zjawiska krasowe trwające niemal 100 mln lat sprawiły, że powstał tu wyjątkowy krajobraz, składający się z 3000 wapiennych wysp i jaskiń.
Wietnam to także kraj kontrastów: pełne barwnych ludzkich korowodów wybrzeże przeciwstawia się górskim terenom, gdzie dominują cisza i spokój. Tu można przeżyć przygodę w kolonialnym stylu, wypocząć na plaży czy wybrać się na pieszą wycieczkę w góry. Warto również odwiedzić lokalne restauracje, spróbować lokalnych potraw i poznać ten ciekawy, egzotyczny kraj także od kuchni.

Wizy: obywatele RP przy wjeździe do Wietnamu muszą ubiegać się o wizę. Zasady wizowania dla wycieczek w sezonie LATO 2019 oraz wycieczek w sezonie ZIMA 19/20, na trasie których znajduje się m.in. Wietnam, opisane są w uwagach do poszczególnych programów. Wyjątek dla sezonu ZIMA 19/20 stanowi wycieczka Ryż na polu, raj na plaży (HANPOOL), w ramach której należy ubiegać się o wizę:

1) za pośrednictwem B.P. ITAKA:

B. P. ITAKA oferuje pośrednictwo w uzyskaniu wizy do Wietnamu.
Opłata za wizę turystyczną oraz pośrednictwo wynosi 189 PLN.
Dane potrzebne do wyrobienia wizy należy wysłać najpóźniej na 11 dni przed wylotem na adres e-mail: wiza@itaka.pl. W temacie maila należy wpisać: WIZA WIETNAM, NR REZERWACJI + TERMIN WYLOTU.
Dane potrzebne do uzyskania wizy za pośrednictwem B.P. ITAKA:

  1. skan pierwszej strony paszportu (w bardzo dobrej jakości, format pliku: JPG; paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty wjazdu do Wietnamu oraz musi posiadać co najmniej dwie wolne strony)
  2. skan zdjęcia (biometryczne zdjęcie) w formacje JPG (w bardzo dobrej jakości)
  3. pełny adres zamieszkania (ulica, kod pocztowy, miasto, województwo), dane dotyczące zatrudnienia (nazwa firmy, zajmowane stanowisko), nr telefonu kontaktowego

Wizy wraz z biletami lotniczymi przekazane zostaną Państwu na lotnisku w dniu wylotu przez naszego przedstawiciela.

2) online za pośrednictwem platformy internetowej E-TOURIST VISA:

Władze Wietnamu wprowadziły elektroniczny system wizowania - E-TOURIST VISA. Opłata za wizę wynosi: 26 USD, płatności można dokonać przy użyciu karty kredytowej lub debetowej. Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty wjazdu do Wietnamu oraz musi posiadać co najmniej dwie wolne strony. Wniosek wizowy online jest dostępny pod adresem: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/


Vždy aktuální informace o bezpečnostní situaci v jednotlivých zemích se nacházejí na webových stránkách Ministerstva zahraničních věcí.

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter